Wednesday, November 16, 2005

De Telegraaf over Israel Shamir

Daar denkens ze duidelijk dat het afdoende is hem met het wel bekende woord af te doen; voor genuanceerdere opmerkingen verwijs ik u naar wat ik al eerder deze week schreef: stijden-de-ban-lieueurs-voor-vrije meningsuiting?

Van de onvoorwaardelijke moslimhaterstek:

http://graverdammer.vrijspraak.org/art-one.php3?art_id=11728
12 november: Oud-premier Dries van Agt in strijd tegen Israël gesteund door omstreden jodenhater - Telegraaf


Vorige week nog meldde de Franse krant Le Monde dat ! een boek van Shamir in Frankrijk uit de handel moet worden gehaald. Het gaat om de uitgave ’Het Andere Gezicht van Israël’. De uitgever, Abdelila Cherifi Alaoui, is door de rechtbank in Nanterre veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 10.000 euro wegens het aanzetten tot haat en discriminatie.

Va! n zijn beweringen dat hij actief is geweest als topjournalist in de Israëlische media blijkt niets te kloppen, aldus bronnen in Israël. Wel heeft hij in Moskou gewerkt voor het tijdschrift Zavtra, dat overigens bekendstaat als de meest antisemitische publicatie van Rusland.

Vooraanstaande Palestijnen hebben zich in het verleden gedistantieerd van de Zweed. Zo werd hem de deur gewezen bij het Amerikaans-Arabische antidiscriminatiecomité. Voorman Hussein Ibish vond de man die zich presenteerde als bekeerde christen een ordinaire antisemiet.

Ook Ali Abunimah, prominent criticus op de website ’Electronic Intifada’, oordeelde dat het verzet van Shamir tegen Israël een uiting is van de klassiek-Europese vorm van antisemitisme. Deze Palestijnen wilden zich niet inlaten met de Zweed, omdat diens ’haatpreken’ de Palestijnse zaak alleen maar zouden ondermijnen.

Tijd om Shamir's antwoord te citeren:
I would add to it, that in my opinion every man, Jew or Gentile, can choose whether to behave like a virus or like a mammal, or even as a vulture. It is actually an idea deeply rooted in the Zionist discourse of Hertzl and Borochov, who wished to reconnect Jews and soil as the means of rejuvenation of the Jewish people. In my opinion, it failed because the settlers did not connect to the native inhabitants of the land.

opdaad (de 17e): http://compostartist.blogspot.com/2005/11/unethnicity-and-ethnicountry.html

0 Comments:

Post a Comment

<< Home