Wednesday, September 28, 2005

divers gerommel in de marge

door lezen van:
op 25 09 2005 schreef Willem Dezwijger:Voor wie hier depressief van wordt, lekker tegengif: Hiram van Ipse Dixit (zie linklijst) publiceerde vandaag de integrale tekst van Bandiera Rossa. Ik knapte er meteen van op!

werd ik nieuwsgierig, ging ik op google en zoek en zie (eerste hit):
hiram.nl/ipsedixit/artikel/579/gelijk-oversteken (links rakkertje over identificatieplicht; 286 dagen geleden en met plenty kommentaar).


DUTCH Bericht aan de Graverdammer van een bezoeker -- Betreft Turken: hee malle graver! dit zal je interreseren: turken spannen de kroon als het gaat om verschil tussen waardering voor christenen een- en moslims anderzijds (wereldwijd!) de link vond ik in de berichten voor de lbo-talk lijst van vorige week (2e of 3e van sept).


Links idool ontmaskerd (volgends de graverdammer) Mitrokhin levert bewijs: Allende kocht onder meer zware Russische tanks. ---

Bericht aan de Graverdammer van een bezoeker:
grote opschudding over Allende zou mischien rechtvaardigbaar zijn als feiten die Anne Williamson over hoe het de Russen verging tijdens de grote privatizeringen naar voren brengt al lang en breed weerlegd en zelfs als puur geruchtemolenklapwiekende kolder spruitsels ontkracht waren; ik heb tendien einde het web op- en afgesnuffeld maar niets gevonden. Wel stel ik vast dat ze door zowel centrum liberaal als links en rechts geciteerd word. Dat lijkt me beter bindingsbemiddelend materiaal dan boeken over Allende, en overigens, waarom is iemand vanaf 30.000 kilometer afstand steunen slechter dan iemand vermoorden van half zo ver weg???

http://graverdammer.vrijspraak.org/art-one.php3?art_id=11198 meer dan 20 reakties op een 'incidentje door gewapende woede losgelaten op een slechthorende temidden van feestgedruis; natuurlijk komen weer de verontrustendste feiten naar voren:

". .. aangiftebereidheid van nog slechts 30 PROCENT, terwijl 67% van alle zaken wordt geseponeerd of anderszins weggegooid. Slechts 17 PROCENT van alle aangiften die nog wèl worden gedaan leidt uiteindelijk tot een rechtsgang(etje) ..."

. .. ik zit de reakties nu te lezen (donderdagavond de 29ste) en . .. .fraai hoor, een van die graverdammers die het zogenaamd allemaal zo goed weten, en alles allang hadden zien aankomen en wiens waarschuwingen maar niet gehonoreerd worden enzovoorts, nou 1 van hen dus, staat er met zijn neus op en kan toch niet voorkomen dat er een pistool ergens vandaan opgediept word? Wilde hij niet eerder, eigenlijk, ergens, onbewust, dan toch maar eens, nu, bevestigd worden in zijn boze vermoedens? Wat voor rol spelen zulke verwachtingen? In economische theorie komen mensen die zich over dergelijke vraagstukken buigen ook niet tot een goed of tenminste beterend einde.


En nu iets heeeeel anders:
Vaak zijn bij lijvige mensen niet alleen de bewegingsvrijheid, de eerlijke, simpele dagelijkse autonomizerende, trots in eigen kunnen en onafhankelijkheid bewerkstellende bezigheden en routines gestoord maar de energetische huishouding raakt dat al in een zeer vroeg stadium, het orale snijdt alle volgende stadia de pas af en zo sterven deze hoopknoop en ontknopingspunten af, daarvoor in de plaats worden er keer op keer en almaar meer ophopingspunten gescoord; niet wat en hoevaak dit al de mond binnengaat word voor vies uitgemaakt maar elke sexuele handeling tot en met het prilste meest vragende vrijblijvende en potentieel vrijmakende gebaar
Hoe zij jesus ook weer volgens hedendaagse interpreten? Niet wat de mond binnengaat maar wat er uitkomt is gevaarlijk? Zou hij niet eerder iets veel genuanceerders geopperd hebben, zoals, om even bij dit voorbeeld te blijven, 'niet ALLEEN wat .. . .maar OOK of VOORAL of NOG MEER wat .. enz?

sargasso.nl/?p=1342 30 commentaren op het overlijden van Joop Doderer (Swiebertje)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home