Friday, October 14, 2005

Invasieve observatie (pallywood en de concentratiekampen van Bosnieje)

http://mega.egotripper.nl/archives/00000223.html Ja ja, dus Palestijnse vrijheidstrijd vertoont trekken die ook de KLa bijvoorbeeld niet vreemd zijn? Ik twijfel er niet aan maar bedenk wel dat gruwelen die zich daar waar de pers geen getuige mag zijn elders nagespeeld worden, en ja, mischien zomogelijk aangedikt af en toe maar om te suggereren, zoals het eind van dit filmpje doet, dat 2 van de 3 gerapporteerde slachtoffers verzonnen zijn, aan de hand van 1 enkel ter illustratie in beeld gebracht geval gaat me toch wat ver. Een al te bijziende visie staart zich op bijzonderheden blind ten koste van een groter verband.

Denk niet dat ik geen oog heb voor de machinaties van vrijheidstrijd met alle, dus ook en vooral counterproductieve middelen. Ik heb gelezen en begrepen dat de KLA bijvoorbeeld ook niet vies is van de meest ziekelijke manifestaties die geld genereren (vrouwenhandel en verdovende middelen; vroeger al probeerden priesters die overtollige oogsten opsloegen en er een muntje voor moesten plengen ze meteen weer terug te verdienen door de meest verleidelijke vrouwen te dwingen ze tegen natura voor hem in ontvangst te nemen) en ik ben allang zover dat ik Serven zie als mensen die veel en veel eerder vergroft zijn door constante omgang met en (zich moeten) ergeren aan zandsnuiters. Tegen de tijd dat we hier in naar verhouding vergelijkbare getale teruggedrongen zijn (en onze frustratie hun hoogte bereikt zal heben) zullen we he dan waarschijnlijk voor ons ook wel te laat zijn en inmenging oproepen; we hebben hun frontwerk verraden door een gezamelijke vijand tot ver achter de linie vrij spel te geven. Het hollands karma is door de grote aantrekkelijkheid van haar geopositie(vo) voor gajes en gewetenslozen vanaf de gouden eeuwse industrieopleving al loodzwaar maar sindsdien ook geen veertje lichter geworden.

Waarom helpt de nederlandse jood een landgenoot die met de buren maar vijanden van verre verwanten sympathizeert? Omdat ze solidair zijn met gelijkgezinden in een situatie waarin de toch al dubbele rollen nog eens omgedraaid worden (om en om dus). Ze offeren zich op om de aandacht van een door hun broeders begane grotere misdaad af te leiden (die zijn nu springlevend en even verderop dodelijk aktief), een soort miniholocaustje dus, de naschok van een succesformule waardoor links (net zo 'joods' als christelijk rechts trouwens, zoals sleutel en slot op elkaar passen en de patstelling al het echte werk laat liggen) de aandacht van eerder joods (geinspireerd en gedomineerd bolshevisme) gedoe afleidde en nog steeds trouwens.

ik schreef meer hierover (in't engels) te http://dustfizz.blogspot.com
http://leninleeft.web-log.nl/log/2401140 Bewindsbuil
Zelf dacht ik allereerst aan van der Knaap bij het ontstaan van het woord bewindsbuil. Maar u mag zelf kiezen, beste lezer, welke gezagsdrager u zich erbij voorstelt.

(Ik twijfel nog wel over de 's'. Misschien is bewindbuil toch mooier.)
Geplaatst door Lenin Strawskim :: 00:56

piet:
ja heel mooi allebei, ik dacht aan Lenin. Hoewel hij meer, naar ik vermoed, hem niet gelezen hebbend (maar afgaand op Zizek en Henwood die hem ergens om bewonderen), een man van de defensie der bescheiden middelen was dan van de doorluchte kapriolen waaraan jij je kennelijk 'gerust' een lelijke buil durft te vallen.

via deze plek leg ik mijn eerste bezoekje aan vrijschrift.org/ (europees georienteerde pleiters voor de 'open' standaard en anti-microsoft-ware-trust-forming) af

ook hier: intensievemenshouderij.nl/ "hoe kwaliteit oplost in rationaliteit", echt wel serieus want de nrc start een gelijknamig dossier

ps: leninleeft steekt mogelijk de draak met godsdienstigen.

TUINVERHALEN (REAL) video via de IKON

ikonrtv.nl/donderdagdocumentaire/documentaire.asp?oId=1735
Filmmaker Boris Gerrets ging voor de documentaire Tuinverhalen op zoek naar mensen in de grote stad die diep van binnen ‘buitenlui’ zijn gebleven. Hij maakte zijn film in twee steden die een eigen, veelbewogen verleden hebben met de natuur: het Russische St. Petersburg, de bakermat van de communistische revolutie, en Detroit in de Verenigde Staten, de stad van de massa auto-industrie.
Op het dak van een woonkazerne in een grijze flatwijk van St. Petersburg telen de bewoners hun eigen groenten. Rusland was tot voor kort een landbouwnatie en veel stadsmensen zijn zelf op het platteland opgegroeid. Nu het land economisch aan de grond zit, zijn ze voor hun voedselvoorziening grotendeels aangewezen op de oogst van hun stedelijke moestuintjes.
In het hart van de Amerikaanse industriestad Detroit bloeien paprika’s en tomaten. De veelal zwarte arbeiders die hier zijn achtergebleven toen de autofabrieken dicht gingen, hebben op de verlaten terreinen moestuinen aangelegd. Met de ervaring die ze als kind op het platteland hebben opgedaan, verbouwen ze hier hun eigen voedsel en bieden ze in meerdere opzichten nieuwe perspectieven aan deze verloederde buurt.
St. Petersburg en Detroit staan op hun eigen manier model voor alle grote steden. De werkloosheid is hoog en zonder inkomen heeft de stad een mens weinig te bieden. Juist dan komt bij velen een oer-verlangen boven om een stukje aarde te bewerken en vruchtbaar te maken. Tuinieren is dan ook meer dan een hobby, het is een gemoedstoestand, blijkt uit Gerrets documentaire. In Tuinverhalen staan mensen centraal die met beide voeten op èn in de aarde willen staan. Hun stukje natuur, al is het nog zo klein, herinnert hen aan de simpele maar wezenlijke waarden van het leven die in de stad verloren dreigen te gaan.

Boris Gerrets (1948), voormalig danser en beeldend kunstenaar, maakt met Tuinverhalen zijn debuut als documentairemaker.

TUINVERHALEN
Scenario en regie: Boris Gerrets; camera: Stef Tijdink; geluid Rik Meier; montage Boris Gerrets; producent Pieter van Huystee Film & TV; eindredactie IKON: Wessel van der Hammen

Deze film kwam tot stand met financiële steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, CoBO Fonds

------------------------------------------------
.rm zal binnenkort in het archief verschijnen.
------------------------------------------------

mijn reaktie:
.. dit raakt me erg diep .... aangezien ik al jaaaaaaaaaaaaaren (13 ja, meer zelfs eigenlijk) full time bezig ben argumenten aan en uit te dragen (http://poetpiet.tripod.com) om mensen met het inzicht te wapenen dat we niet te gauw mogen denken al groen genoeg te doen en/of gedaan te hebben en/of krijgen.
Het vormen van vestingen, forten burchten en al dat soort tegen machos beschermend zowel als ook macho makende troep heeft dermate averechts effect gehad op allles wat voorheen (ja helaas het is grotendeels heen) en er omheen matig en toch magisch, mooi en toch vol wild, vrij en toch intiem was, dat we niet verbaasd hoeven/kunnen zijn als we leren horen zien en begrijpen hoe de voorouders van in steden geborenen (die niet beter weten, van begin af aan ((dus)) voor altijd verpest als ze de s niet uit het woord worstelaar weten te peuteren) daar niet vrijwillig terecht kwamen (niet alleen verplaatsing in tijd maar ook vertijdelijking van plaats heeft scheuren in saamhorigheid van generaties tot gevolg om over kansen voor enge virusen 'kree eren' zoals men in de sport zo mooi snoeverig pleegt te zeggen, maar niet te spreken).
Ik zou zelf ook wel van dit computer scherm af willen en het inruilen voor de omstandigheden die ik uit bladeren, buisgebruik, scherven, flarden, fragmenten en intuitie vermoed en idealizeer maar .. .. doe dit soort hart in je hoofd halen (variant op het gebruikelijke 'ergens een hard hoofd in hebben') al dermate lang en fanatiek dat het een specialisme en ja, het soort beroepsidiotie dat elk idioot beroep oproept en met zich mee smokkelt, geworden is, wat me er helaas van weerhoudt mijn eigen goede raad op te volgen en zo te zien of mensen me dan, zoals nu, ook volgen, namelijk massaal achter het scherm te kruipen en zodoende mensen niet de tuin in maar de server jungle binnen te (ver)leiden (met lucht die zo ongezond makend en vergelijkbaar met vliegtuig- of metro variant verduiveld is, dat het woord contraproductief enorm opgevoerd moet worden om het alsmaar uitbreidend aansprakelijkheidsgebied te kunnen bestrijken en bij te houden).
Mijn steeds dichter met dergelijk slecht nieuws overwoekerd rakende mentale velden en steeds hechter geknoopte (wegens datzelfde slechte nieuws naar almaar verder verwijderd verschiet vervliegende) gebedstapijtjes doordringen mij van fundamentele herbezinningnoodzaak (via kleurige teksten zoals bijvoorbeeld hier: http://intellectjuweel.blogspot.com) in de omgekeerd evenredige mate waarin ik daar tijd voor maak.

-------------------
Naam: Erik van Dieren
Email: eevandieren@wanadoo.nl
Na de documentaire te hebben gezien besef ik welk geweldig gegeven dit onderwerp was. Er zaten mooie, tedere en belangwekkende uitspraken in en het was goed te merken welke analogieen beide steden hebben voor hun bewoners hoe anders hun velrleden ook is geweest. Kleine dissonant was het zoeken naar de "communistische band" bij de zilverharige amerikaan op het eind. Het deed mij enigzins overdreven aan. Verder hulde

------------------------------
Right.
Naam: Seb. L.
Email: de.ontologen@gmail.com
Toch een troostende gedachte, dat een documentaire over het verval van beschavingen iemand in midden Limburg aanzet tot een lezingenserie over tuinieren. De onze is voorlopig veilig, I'd say.

-----------------------------
gewedige documentaire
Naam: Guus Droesen
Email: guus.droesen@planet.nl
Een positieve documentaire die inzicht geeft over de betrokkenheid van mensen over de 'hele wereld' bij het tuinieren, zelfs meer dan betrokkenheid.
Voor mij was het een inspiratibron voor lezingen over tuinieren die ik in onze regio (midden Limburg) geef. Dank aan de makers van deze documentaire.
Guus Droesen.OOK ZEKER INTERESSANT:

http://www.ikonrtv.nl/donderdagdocumentaire/documentaire.asp?oId=2304
DEACON OF DEATH -- De wreedheden die Sok Chea als kind meemaakte tijdens het bewind van Pol Pot in Cambodja achtervolgen haar tot op de dag van vandaag. Ze is dan ook geschokt als ze Karoby, de man die ze verantwoordelijk acht voor martelpraktijken en de dood van een groot deel van haar familie, weer tegenkomt.


[PDF] [Jaap Meijer: De zoon van een gazzen het leven van Jacob Isra ...
De moord op Jacob Israël de Haan (1881-1924). Mohammed De Zeeuw. In het artikel "Islam
en Nederlandse letterkunde" in Acta Academica (1) schreef ik vorig ...
www.actaacademica.nl/pdf/De_moord_op_Jacob_Israel_de_Haan.pdf -

via http://www.intercultureel.nl/

digitale wegpiraat bromt een decennium

Voordat we daarop ingaan even iets over de politiek correcte neigingen van de techneuto-zeurtneurd


Wat betekent het dat http:// brechtjesblogje.blogspot.com evenveel via google referrals .. .oh wacht even, voor de digibeten of beginners onder hen die deze woorden onder ogen krijgen; zogenaamde 'referrals' zijn verwijzers lijstjes vermelden het digitale adres waar (van welke webpaginas vandaan men bezoek gekregen heeft in de afgelopen 24 uur, verscheidene smaken verkrijgbaar en meestal onderaan de paginas die dit hebben geplaatst ((niet zoveel trouwens, pagina laden kan erop hangen helaas))).

'Overniew' zoals mijn mongoloide zusje vroeger vaak zei.

Wat betekent het dat http:// brechtjesblogje.blogspot.com evenveel via google referrals binnenbauderende bit aan-, uit- en bijbeners telt als ik -- haar site 288 en de mijne ((steeds vaker)) tegen de 360 aan ((en dat schommelt verdacht weinig))) maar daarenboven drie leveranciers heeft zitten (resp. 2, 3 en 4 keer zo groot, op de vijfde plaats met net iets minder komt http://weblog-politiek.pagina.nl [280] waar ze trots op zal zijn, ze is tenslotte groen links ambtenaar) -- terwijl zij geen blogflux ranking heeft en ik tussen hyperstition en geenstijl in zit?

Puzzeleltjes rondom dergelijke ongerijmdheden zijn de specialiteit van een aantal websites zoals: www.google-watch.org (vergeet niet ook http://www.google-watch-watch.org/ te bewonderen en pas op dat je niet in het ravijn tussen opvatting zus en gezichtspunt zo dondert tenzij dat geen zonde zou zijn) en een iets breder georienteerde (met de zelfde artikeltjes 2 keer, in 't engels en frans achter en bij elkaar), maar ook veel achterdochtiger
http://aixtal.blogspot.com

Google is de enige referrer die bij mij regelmatig opduikelt, ik ben dus 100% voor klandizie van deze moloch in wording afhankelijk.

Deze gelijke score betekent waarschijnlijk niet dat ik immu uppie over mezelf maar liefst net zo veel, hard, vaak en in verschillende locaties weet te kwekken als zij door anderen besproken en opgemerkt word. Ze kan net zo goed overal vandaan naar zichzelf terug linken als ik. Feit is dat men haar hoger waardeert en ze daarom in de vaste etalage staat terwijl ik van hot naar haar ren en door gebeurtenissen ingehaald word. Ware dit de enige factor in het spel zou de gelijke score mijn oog voor lange termijn pregnantie en spraakmakendheid overigens wel ten goede komen maar eerst even wat anders.

Betekent dit al nu omgekeerd ook dat ik vierkant met vierkante ogen achter google sta? Nou, ik moet me er weer eens een beetje verder in verdiepen maar het ziet ernaar uit van niet. Hoezeer ik ook poog de kleine gunsten van google mij bewezen (zie verderop) te beantwoorden.

8\8/8\8/8\8/8\8
/8\8/8\8/8\8/88/8/8\8/8\8/8\8
/8\8/8\8/8\8/88/8\8/8/8\8/8\8
/8\8/8\8/8\8/88/8\8/8\8\8/8\8
/8\8/8\8/8\8/8\
Gister bijvoorbeeld lees ik over hun censuur, op functionaristies (lees makkelijk tot militarisme verleidde want onpersoonlijke want massamenneristies) verzoek, van lilliput kultje falun gong dat de reuze moeder chinakult kennelijk tot ongenadige en verwoede abortuspogingen brengt. . .. . zoals die ongelukkige (dankzij yahoo dit keer), voor 10 jaar de bak indraaiende journalist ondervond, die alleen maar even aan het toch heus nog wel vers in ons geheugen liggende tiananman plein debakel wilde herinneren.

Wat zegt het over mensen en culturen als ze niet aan pril begin, vervlogen en voorbije tijden herinnerd willen worden? Een dragende gedachte die me door het achterhoofd spookte terwijl ik dit epistel heel vroeg op de 14de october schreef.

Falun Gong is 1 van vele bewegingen zoals slow food en al dat soort met hippie sentiment bevlogenheden gezegende lieden en leden van dergelijke samenlevingpeilers aan- en optrekkend kaliber die (heel andere) mensen (zoals Zizek bijvoorbeeld) maar kwaad maken vanwege de onder zijn eigen publiek overdreven (en toch) afdrijvende verering van (liefst verre) minderheden (tot dewelken zij zich als van verre ervan houdende en toch ver houdende liefhebbers kunnen verhouden) .. .en dat terwijl hij zelf verslaafd is aan extreme omstandighedenwisseling (nou ja, hij is tenminste minder oorlogzuchtig dan deze sekreet (een ander soort Lenin bewonderaar): http://www.leninleeft.web-log.nl/ met onderaan de berichten: Geplaatst door Lenin Strawskim :: en dan 1 van 2 mogelijkheden: lekker rustig :: of :: Iemand moest toch iets zeggen :: Hier niet klikken

Al deze sociaal bewogen groepen hebben het net iets anders met vrije tijd omgaan gemeen en als het ze lukt gaan ze ook nog eens daarmee hun geld verdienen wat de goedkoopte van arbeidskrachten niet ten goede komt (tja, tYrannie is ((niet alleen van deze maar)) van alle tijden).

Veelal zijn dergelijke klupjes beleefd en blikken vooruit naar fantastisch verbeterde toekomsten inplaats van volgens bovenmenselijkplantillende formules te opereren (zoals bijvoorbeeld 'Body Electronics' doet: 'find the pain and push').

Dus nee, Google heeft ook mijn zegen niet onverdeeld hoewel/omdat ze met hun verrottig witte pagina 'gelukkig' (helaas slechts indirect en passief) aansporen een browser met eigen voorkeurskleuren naast een 'eten wat de pot schaft' versie te wapenen en paraat te houden. Mijn gehannes met dit thema, dat voor hen waarschijnlijk hoogstens een amusementwaarde factor heeft was des te ergelijker naarmate mijn toegang zwervend en niet met administratie rechten gezegende toegang werd/bleek/was/bleef.

1 van de Google gunsten waar ik het over had (2e in tot dusver ontdekte soort) namelijk een paar van de door Lycos weggekieperde werkjes mijner hand (waar ik nog geen doorgooglede/vervangende server voor gekozen/gekocht/gezocht heb; google schijnt dat bij de zich in het bezit van amazon bevindende www.archive.org (nog) niet te doen met enige ((even)) hoge uitzonderingen daargelaten) ondanks web-absentie toch in de cache te houden (2e geval gister ondekt ((na een fijltje in het duits wat me een week of wat geleden het scherm oprolde)): april04 waarin een blue-grass link verzameling; zouden ze daarvan houden bij google of me helpen bewijzen dat ik geen amerika hater ben?).

Alleen iemand die me niet kent zou kunnen beweren dat me dus niet zoveel aan 'doorgooglebaarheid' gelegen is (dit nieuwe woord heeft niet niks met schoon geweten te doen maar ook lang ((nog)) niet alles) maar als je goed kijkt zie je dat deze situatie hoewel niet van invloed op mijn google referral aantal wel negatief op mijn gemoed drukt.

De kant van de staat kiezen is helaas nooit veel beter, altijd slechter zelfs, dan kiezen voor Hamas bijvoorbeeld, met uitzondering van een handjevol niemandalletjes (die zich de luxe kunnen veroorloven zwitserlandje te spelen ((alle onoirbare dingen lopen daar absoluut niet in het oog tenzij je je tussen de spuitmenigte begeeft (((verslag daarvan deed ik vele jaren geleden))), Costa Rica de grootste vandien is daar weer een uitzondering op (((al bijna homeopatisch potent dus ((((maar nie heus; dat vergt minstens 7 haakjes en die ga ik mijn slome lezertjes nog niet toemoeden))))))))), GEEN LEGER ONDER- DUS (afhankelijk van arsenaal maar tegenwoordig steeds meer veel dan) GEEN DREIGING (inplaats van afschrikking ((waarvoor vroeger (((VOOR de helse luchtoffensief tijden waar we in verstrikt geraakt zijn))) guerrilla training volstond))) INHOUDEN.

Over dat functionarisme nog even kort en bondig: Met nullen werken is vrouw onvriendelijk afbreuk aan intimiteit doen.

Zolang het om Science fiction achtige en utopisties angehauchte toekomstverwachtingen gaat mag veel (ook 'Deutschland in schwere Zeiten' en de Amerikanen door bedemocratizeerde Irakezen gerozekransingskansspelletjes dienen daaronder gerekend te worden hoewel eerstgenoemde ook niet objectiever geschreven is was het wel een ooggetuige verslag, zij het helaas vrij uitzonderlijk). De auteur had overigens uiterst bescheiden en aan de huidige praktijk gemeten onbegrepen idealen (hippie achtige tuinaanleggeritis waaraan hij lang zeer zichtbaar geleden heeft) die niet erg lekker liggen bij de mensen tegenwoordig of mag ik zeggen dat die bij niet erg lekkere *a mensen *z blijven liggen (*vervang a of z met 'links' en eindig de zin, na het woordje 'liggen', eventueel, al naar gelang eigen behoefte goed genoeg voldaan aanvoelt, wat verder volgt is virtuoze ingepastheid), namelijk links en vergeten (het vergetene van/door links is diametraal onverenigbaar met het linkse van/door vergetenden maar dat al geld ook voor rechts).

Ter aansporing tot het breken en verbeteren van routine en de dagelijkse wegen, inmiddels maar al te breed en hard rakend en te lang geleden daartoe gebaand doorgang dienend, zijn de ongeduldigeren onder idealisten snel geneigd en al te vaak aan de verleiding bezweken wegomleggingsroutes via donkere en duistere manenmachtenschaften uit te stippelen. Begrijpelijk want het verleden is de bron van de toekomst zoals kompost, zeker die met de verpulverde proefstenen der wijzen (oftewel wijze omgang met doodgewoon steen; hint: HHIIEERR met die multicultuur!!) erin, dat en dus bovendien symptomatisch kan zijn voor de al dan niet geslaagde manieren van hier en daar verspreid erg dicht opeen samen te wonen (om ver- en voorspiegelbeeldig elke andersoortige levensvorm des te ongemoeider en binnen bereik te kunnen laten) omdat daarme (vooruit)wijzend alvast de ervoor vereiste ademtocht ontsloten word en wel door reductie van elementaalste der sporen die daar zodanig in schuilen en opgaan (naar 'hartelust' hun onderdelen uit ruilen). Zodoende is er in de nabije toekomst mischien eindelijk GEGRONDE reden tot optimisme inplaats van het beklemmende gevoel dat je nu iets meemaakt waarover je niet en van je levensdagen nooit meer over uitgehuild raakt .. . . .. OEPS, .. . ..ik ben enigszins afgedwaald .... ..die idealist dus, kiest (zijn metaphoren) zoals hij (zijn bijvoegelijke naamwoorden) kiest (etcetera) omdat hij de wegen permanent wil verleggen en veranderen, via inkeer en uit-, door-, en overzicht het prachtig soort oer- en stoerhollands gelijkvloersige .. . nederigheden stellageren en op onvergelijkbaar prachtige poten te zetten zoals daar zijn: Boekje open doen :: toontje lager zingen :: op nummer zetten :: zaken recht zetten :: het soort dingen die je same doet, waarvan je af- en waardoor je samenhangt. Dit word door zich meestal als voort- niet opvarende, vaak op luxe beluste (geenland((meete))be)zeiler bijna nooit in dank, maar gewoon brutaal, kinderachtig, afgenomen.

Sorry Theo, ik weet me meestal donders goed voor ogen te stellen dat het kroegen karma, de afzeik ziekte je noodlottig geworden is maar soms kruipt het bloed .. . en herken ik mijn eigen krachten als zulke die ik soms niet ken, .. .. ..ik ben kennelijk heel slecht in het voordoen hoe men bij mij een wit voetje haalt; ik had niet zo hard op je mogen schelden maar wat mag je anders verwachten van mensen die te vroeg te lang en te heftig blootgesteld werden aan alle mogelijke gewelden; alleen het allerduisterste kon nog een wig drijven tussen op handen (gedragen) zijnde fusie van twee lichten zoals wij.

Sorry Theo, ik had niet zo hard op je moeten schelden .. .. maar wat moet je anders met mensen die te vroeg blootstonden aan alle mogelijke gewelden.

Elke vernieling begint ombedoeld maar velen worden moedwillig uitgevoert als schreeuw om aandacht en als teveel daarvan dan het te laat gekomen straffend soort blijkt worden ze gewoon voortgezet als verklede solicitatie te mogen helpen, een smeekbede om in te bedden, deel-, erf- en aanname. Aangename . ... .