Monday, November 08, 2010

Blankfort over de volgens AIPAC zwarte dag 1991

12de september

race-talk.org/wp-content/uploads/2010/11/BlankfortPT1.mp3

Part 1 | Part
2
| Part
3


Download transcripts (pdf): Part
1 |
Part
2
| Part
3


Kirwan Institute for the Study of Race and Ethnicity
at The Ohio State University .. is a lefty outfit .... is een linkse denktenk (tenkjoeg, denkhoeg,
ik heb gesproken ..1:23:44 Jeffrey Blankfort: Bush sr.besloot in 1991 dat hij Israël wilde dwingen om naar de onderhandelingstafel te komen.

Opgemerkt moet worden dat toen Bush Vice President was, en Israël in Irak nucleaire reactor gebombardeerd had, hij wilde dat Israël zou worden bestraft. Hij werd overstemd door president Reagan en minister van Buitenlandse Zaken Alexander Haig.

Toen Israël Libanon binnenviel in 1982, Bush wilde hij weer dat Israël zou worden bestraft. Andermaal werd hij overstemd door Reagan en Haig. Dit is gedocumenteerd door Moshe Arens, Israël minister van Buitenlandse Zaken op dat moment, in zijn boek "Gebroken convenant: De VS Israël Relatie en het presidentschap van Bush."

In 1991, toen Israël bij Bush kwam en tien miljard dollar aan leninggaranties van de Amerikaanse regering verlangde op een moment dat onze economie pijn leed, zag Bush dit als de manier waarop Israël zich onttrok aan vredesbesprekingen, en hij vertelde Israël

... Hij vroeg de Israëlische premier Shamir het verzoek voor vier maanden op te schorten. Shamir besloot zich over zijn hoofd direct aan het Congres te richten

Toen Bush sr. ontdekte en besefte dat het Congres zijn veto over de $ 10 miljard lening zou negeren, ging hij naar het Amerikaanse volk [op TV] op 12 september 1991, en [hield] een persconferentie / verklaring, waarin hij zei, "Er zijn duizend lobbyisten hier op Capitol Hill tegen de kleine, oude mij." En hij vertelde het Amerikaanse publiek de hoeveelheid geld die elke Israëlische burger - man, vrouw en kind - kreeg als steun van de Verenigde Staten.


Op dat moment waren er duizend - minstens duizend - Joodse lobbyisten op Capitol Hill op leden van het Congres in aan het praten over het passeren van de leninggarantie wetgeving.

En de volgende dag bleek uit peilingen dat het Amerikaanse publiek achter Bush stond met maar liefst 85 procent. Even schrikken voor lobby en leden van het Congres.

En ze trokken zich terug. Maar het hoofd van AIPAC van dat moment, een man genaamd Thomas Dine, legde een verklaring af dat 12 september 1991 als zwarte bladzij voort zou leven (piet: staart en hond kwis spellers gevraagd).

En vanaf dat moment, zelfs Republikeinen zoals William Safire begonnen Bush aan te vallen in de New York Times over de economie.

Piet: Blankfort zegt dus dat ze hem dus niet direct over voornoemde kwestie, maar wel degelijk hierom, met de economie als een soort smoes, begonnen af- en aan te vallen

0 Comments:

Post a Comment

<< Home