Friday, March 31, 2023

2003 - Freek de Jonge kniipt ummis


kommentaaartje over een belendende video:



https://www.youtube.com/watch?v=6BndKUkcbfc
freek 'wurksjopt' in de oude kerk met 2 co-presentatoren 

over sekularizatie

 [een theoloog en een wetenschapper].

 Sekulum betekende ooit wachttijd op de wederkomst met incasseren, schipperen en uitdragen als monastieke konsekwentie .. de middeleeuwse voedingsbodem waar later en snel genoeg alle euvelen des duivels van zendings'belang' welig op tierelierden ... wat na multikul en nog wat duimschroefbeweginkjes 'of the infernal screw up' later, dingen als de hiv, ebola, GoF en noem het hele Pandoran protocuckheist ziekte assortiment maar op, ten metastatische staatsschuld opblazende gevolge kreeg. Geen wonder dat 'men' [de gluipert achter overjaarde trekpop Biden] dachten, 'nu kan er nog wel een oorlog achteraan ook'.
Teloorgang van saamhorigheid word door onze Freekie aan religisiteit vastgemaakt zonder datie onderscheid tussen een ritualistiek die met pragmatiek grotendeels overlapt en de verwaterde, uitgeholde restanten nadat steeds meer tijd van dat eerstgenoemde hoogtij-#  afgekalfd en weggesnoept zijn en er slechts de alphabet gelovigheid en dergelijke sprokkelhoutje touwtje aandrijving van en voor overblijft, ongeacht hoe[zeer/veel / smachtend en 'oprecht' gezamelijk en gelijktijdig zingend en knielend en collecte huishoudend de rots in de arbeidsdeling aan de praat gehouden wordt. Noem het maar de lege hulze geit na bewezen gulzigheid paradox ... een parallel voor geld als de oorzaak van armoede zoals het alfabet oorsprong van leugens gebleken is en telkens nog schokkender blijkt.
# = [voor mij het duidelijkst in een oogopslag zichtbaar aan de hand van een 17de eeuwse prent die door een zekere Pierre van der Aa te Leiden in een boek gestopt werd en de titel 'the removal of mount Meeperwat' meekreeg -- een verwant ding in het frans rept van Kaurams, Kourmas / {Krishna / christAlMinty} -- een japanse versie van een vedische sleutelscene die als een soort oosters kersttafereel ter stichting en decoratie overal opduikt, in een van de grootste luchthavens van Thailand bijvoorbeeld in luxurieuze larger than life maquette. --- ps: laat u door elixers, slangen en goden niet van de aardige aspecten afleiden he? Ik heb nu ten overvloede lang en kort gewaarschuwd .. want het word u makkelijk gemaakt door bijvoorbeeld de samenstellers van een pagina genaamd 'the-idolatry-of-the-east-india-pagans' waarschijnlijk ook zo'n 'peperduur' regenten koffie tafel blader geval, waarin de "Meeperwat' plaat het moet opnemen met 9 inderdaad wonderlijke Breughel / Bosch achtige anderen

RD/mythstirree/
Sanskritization Of the Dravidian Languages | History Forum


0 Comments:

Post a Comment

<< Home