Monday, April 05, 2021

Kringlooplandbouw - Mest veehouderij - uw kapotte koppen kritikus over WUR

https://nl.wikipedia.org/wiki/Steenmeel
https://nl.wikipedia.org/wiki/Steenmeel#Bodemverbeteraar
Bodemverbeteraar

In 1908 verscheen het boek Clean Culture - A New Soil Science van Sampson Morgan, een tuinbouwer die op dat moment al veertig jaar aan het experimenteren was met rotsmeel. Morgan won in die tijd overal tuinbouwwedstrijden met zijn recordoogsten van ziekteresistente groenten en fruit. Morgan geloofde net als de Duitse biochemicus Dr. Julius Hensel, dat alle planten de stikstof uit de lucht opnemen en dat er in de bodem alleen voldoende lucht, mineralen, organische stof en vocht nodig zijn om gezonde gewassen te kweken.

In een op arme grond aangelegde moestuin het Schotse plaatsje Blairgowrie werden na 20 jaar grondverbetering met steenmeel landbouwproducten geoogst die veel groter waren dan normaal. Uien ter grootte van een voetbal en aardbeien zo groot als appels wekten in 2004 de interesse van wetenschappers.[1]


wiki heeft een bot die gestorven links bij archive.org opspoort:
wiki has bots to execute expired link corrections like this one:

https://web.archive.org/web/20120303122324/http://www.emnatuurlijk.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=18
     
    Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 02:59 (CEST)

https://www.wur.nl/nl/show/Steenmeel.htm
dooie link waar die robot niks mee kan kennelijk
de wur zoekmachine vind wel het een en ander maar niks wat met mestbehandeling te maken heeft ... begrijpelijk .. daar kreeg je alleen je maar ruzie met je meerderen over [de fharmafiya] ... kapitaalvernietiging van het stomst allooi, de boer die deze kans laat liggen en dus zijn stikstof laat vervliegen moet zich doorgaans een tweede keer in eigen vlees snijden om .. helaas niet het verlorene maar een slecht en verslechterend surrogaat weer aan te kopen.


Steenmeel en mest; Dag van de praktijk 16 mei | de Biogeoloog www.debiogeoloog.nl/?p=688 ---- 16/04/2013 / de Biogeoloog / Activiteiten, Nieuws. 0. Dag van de Praktijk - Duurzame bodemvruchtbaarheid zonder steenmeel ondenkbaar? (16 mei 2013).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home