Monday, September 28, 2020

De afvaldump door Rijkswaterstaat - deel 2

De afvaldump door Rijkswaterstaat - deel 2
224 views
•Sep 28, 2020
17
1
Share
Save
Zembla
15.4K subscribers
Zembla onthulde in februari in ‘De afvaldump door Rijkswaterstaat’ dat de top van Rijkswaterstaat eigen vergunningverleners onder druk zette om de stort van 750.000 ton granuliet, een afvalproduct van de asfaltindustrie, toe te staan in natuurplas Over de Maas. De uitzending leidde tot Kamervragen, Kamerdebatten en nieuwe onderzoeken.

Begin september bracht Zembla naar buiten dat Rijkswaterstaat ook nog eens een cruciale rekenfout heeft gemaakt in een risicoberekening van de granulietstort. Het daadwerkelijke gehalte gif dat door de stort in de plas kan komen blijkt duizend keer hoger dan berekend. In deel 2 van ‘De afvaldump door Rijkswaterstaat’ komt Zembla met nieuwe onthullingen in dit inmiddels politiek gevoelige dossier.

Bekijk hier een tijdlijn met alle gebeurtenissen in het granulietdossier: https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/tijdlijn-hoe-de-asfaltlobby-het-overheidsbeleid-kantelde

wat een kulkoppentrollerij hier. Wat gaat er om in uiterst onopknapperig wansmakelijke hoofdbrekers braker
::: herhaling van half maart geschreven stuk  ::::::
kort en goed: ophouden met 'storten' en dumpen, daar is het goedje veeeeel te kostbaar voor, domkoppen!!!!!!!!!!!!!!

het rivm en bontrup .. en wie dan ook zijn welkom om een kopietje van mijn steenmeel archief te vragen.
polyacrylamide [06:56 - een antistuifmiddel meen ik] zo snel mogelijk vervangen ... of omdat het overbodig gemaakt kan worden door een snelle bewustwording van steenmeelwaarde en evensnelle distributie door gretige, gezonde en gezondmakende afname, niet meer gebruiken, hier niet en nergens niet wat mij betreft.
Ieder die biologische landbouw, en ik reken steenmeel tot het allerfundamenteelste 'bouwsteengoed' daarvoor, te duur noemt vergeet dat bij in 'gebreke' blijven, geld naar de pharmaffia vloeit in steeds onvoorstelbaar astronomiese bedragen. Een jaar geleden zou u me nog van overdrijven hebben kunnen beschuldigen. TE LAAT!!!!!

die "9000 dokumenten" zijn helemaal een lachertje, ieder ambtenaartje mag zijn herformaterinkje en selektie terug op de grote hoop gooien ... 90% duplicatie ... het lijkt wel een CPR truuk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home